Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Fotoreportage: Rejsegilde på Vindpark Overgaard

Redaktionen på Wind Denmark's medlemsmagasin Naturlig Energi var af Eurowind Energy inviteret til rejsegilde på Vindpark Overgaard. Når Overgaard I er færdig senere i år, bliver det Danmarks største vindmøllepark på land med en samlet kapacitet på 152,6 MW.

Torsdag den 27. maj afholdt Eurowind Energy rejsegilde i anledning, at de første 16 vindmøller i etape 1A af Overgaard I er opført og nettilsluttet i Vindpark Overgaard. Blandt de fremmødte var blandet andre lodsejere fra Overgaard Gods, og repræsentanter fra Vestas og elhandelsselskabet Centrica. Der blev først tilbudt pølser og vand i den opstillede pølsevogn på Overgaardsvej 16, hvorefter der blev inviteret med på rundtur på området.  

”Vi holder rejsegilde, fordi det særligt med så stort et VE-projekt som Vindpark Overgaard er vigtigt for os, at samarbejdspartnere også føler sig inkluderet i projektet,” sagde Nikolaj Dalum, der er assisterende projektleder i Eurowind Energy.  

Overgaard_3.jpg


To vindmøller i etape 1b er rejst 

Overgaard_foto2

Til rejsegildet blev der også fejret, at to vindmøller i etape 1B allerede er blevet rejst. Siden november har Eurowind Energy arbejdet på næste fase af VE-projektet ved Udbyneder i den nordligste del af Randers Kommune. Etape 1B indbefatter etableringen af ti vindmøller. Foruden de to allerede rejste vindmøller er Eurowind Energy i fuld gang med at rejse de efterfølgende otte vindmøller.  

”Vi følger en stram tidsplan og forventer, at alle 10 vindmøller bliver tilsluttet nettet i 2021. Vindpark Overgaard bliver Danmarks største landvindpark målt på kapacitet, når vi har afsluttet etape 1B,” fortalte Lars Kim Andersen, projektleder i Eurowind Energy på Vindpark Overgaard.   

Hver vindmølle har en effekt på 3,6 MW og en total møllehøjde på lige under 150 meter (tårnhøjde og vingelænge sammenlagt). Etape 1b indebærer også nedtagning af otte vindmøller. Som led i Overgaard I bliver der samlet nedtaget 12 eksisterende vindmøller.

Danmarks største landvindmøllepark 

Eurowind Energy står til at etablere 26 vindmøller af typen Vestas V126 i Overgaard I. Allerede når de 26 møller er blevet rejst i Overgaard I, bliver Vindpark Overgaard Danmarks største målt på MW. De 26 møller vil med en samlet kapacitet på 152,6 MW  kunne bidrage til produktion af miljøvenlig strøm til ca. 66.600 husstande ved et forbrug på 4000 kWh/år. 

Overgaard_foto

 

Vindpark Overgaard skal rumme 46 vindmøller 

Overgaard_3.foto

Vindpark Overgaard er af Randers Kommune udlagt til at rumme i alt 46 vindmøller og er inddelt i tre områder - Vindpark Overgaard I, Overgaard II og Overgaard III. Eurowind Energy opstiller 26 møller i Overgaard I. Wind Estate står for etableringen af yderligere 10 vindmøller i Overgaard II, der også vil blive nettilsluttet i 2021. Begge VE-opstillere er involveret (Wind Estate med syv møller og Eurowind med tre møller) i etape 3, når de sidste 10 vindmøller opstilles i Overgaard III. Vindpark Overgaard vil, når den står helt færdig, bestå af i alt 46 vindmøller med en årlig elproduktion på 510 mio. Kwh årligt, svarende til 127.500 husstandes elforbrug om året.

”Vindpark Overgaard er et godt eksempel på et VE-projekt, hvor flere VE-opstillere er involveret, og hvor der hele vejen igennem har været et fortrinligt samarbejde med alle parter i processen – lige fra kommune til lodsejere og hvor der har været en god dialog med de lokale medborgere,” slutter Lars Kim Andersen. 

Overgaard_jpg


Det var Nikolaj Dalum (assisterende projektleder t.v.) og Lars Kim Andersen (ansvarlig projektleder t.h.), der for Eurowind Energy havde inviteret til rejsegilde torsdag den 27. maj 2021. Denne artikel blev også bragt i Wind Denmark's medlemsmagasin Naturlig Energi. Her kan du også læse et Q&A interview med landechef i Eurowind Energy, Bo Schøler.  

Nyheder direkte i din indbakke?