TOPMØDE

Topmødedebut i en brydningstid

Green Power Denmark holder sit første topmøde i næste uge midt i en enorm transformation for vindmøller og solceller, der nu også skal bane vejen for frihed og sikkerhed. Du kan stadig nå at være med.

Topmøde 2022: Danmark - Europas elektriske supermagt

Det første topmøde i Green Power Denmark løber af stablen 2. juni under overskriften Danmark: Europas elektriske supermagt.

I de første få måneders levetid for Danmarks nye energiorganisation har grøn energi fået rollen som det, der mere end noget andet skal sikre frihed og sikkerhed – oven i det, der hidtil har været opgaven: At skabe et grønt og gennemelektrificeret samfund, der beskytter klodens klima.

Så sent som i sidste uge var grøn energi centrum på den storpolitiske scene. Det skete, da først EU-Kommissionen fremlagde et omfattende program, der skal løfte Europa ud af russisk afhængighed, mens Tyskland, Holland, Belgien og Danmark få timer senere løftede sløret for en storstilet plan, der skal plastre Nordsøen til med 10.000 vindmøller og binde landenes elsystemer tæt sammen.

(fra venstre mod højre) den belgiske premierminister Alexander De Croo, den tyske kansler Olaf Scholz, statsminister Mette Frederiksen,  EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen og den nederlandske premierminister Mark Rutte.
North Sea Offshore Summit

Med The North Sea Offshore Summit samler statsminister Mette Frederiksen kolleger fra Tyskland, Nederlandene og Belgien om en ambition...

Det er med det som bagtæppe, at Green Power Denmark – der repræsenterer virksomheder i hele den elektriske værdikæde lige fra de mindste komponenter i vindmøllerne til strømmen i forbrugernes kontakter – holder sit første topmøde efter fusionen af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft i marts.

Efter en formiddag i tre valgfrie spor med overskrifterne ’ejerskab og bæredygtighed’, ’Grøn strøm til Danmark og Europa’ og ’Industri og rammevilkår i en ny virkelighed’ byder Green Power Denmarks nye adm. direktør Kristian Jensen velkommen kl. 13 sammen med formand Jesper Hjulmand.

Derefter fortæller Susanne Hyldelund, Danmarks ambassadør i Tyskland om mulighederne for danske virksomheder i den grønne omstilling, som Europa står midt i.

Du kan også bl.a. møde erhvervsminister Simon Kollerup (S) og topcheferne Carsten Rasch Egeriis, Danske Bank, Henrik Andersen, Vestas og Niels Duedahl, Norlys inden dagen sluttes af med en åben tiltrædelsesreception for Kristian Jensen kl. 16.

KONFERENCE
2. juni
The Plant, København

Vær med, når vi første gang slår dørene op til vores årlige topmøde i Green Power Denmark med titlen "Danmark - Europas elektriske supermagt".

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?