Det Smarte Net

Vi arbejder for at sikre det bedste beslutningsgrundlag for udviklingen af infrastrukturen i samarbejde med forsyningsselskaber, kommuner og ministerierne blandt andet gennem asset management og brug af digitale værktøjer.

Elanlæg ved Fredericia

Energisektoren befinder sig i en brydningstid med grøn omstilling og hastig teknologiudvikling. Det har stor betydning for energisystemet og de forsyningsnet, der binder det hele sammen. El- og varmeproduktionen bliver fortsat grønnere og nye teknologier såsom elbiler, varmepumper, batterier og solceller vil finde stadig større udbredelse i både hjem og virksomheder. Kommunernes planer omskrives i takt med udviklingen, så det understøtter klimaambitionerne.

Denne fremtid stiller store krav til forsyningsnettet, der skal videreudvikles, udbygges og digitaliseres. Forsyningsselskaberne skal facilitere nye måder at producere og bruge energi på samtidig med, at de skal binde energisystemet effektivt sammen fra kunden og helt op til det overordnede forsyningsnet.

Forsyningsselskabernes evne til kontinuerligt at omsætte data, herunder 3. parts data, til værdi er helt afgørende for, at den næste fase i omstillingen bliver en succes både på den økonomiske og den klimamæssige bundlinje. Digitaliseringen giver viden i forsyningerne, som skal omsættes til bedre prognoser, drift, vedligeholdelse og investeringsplanlægning, herunder overvejelser om at erstatte investeringer i hardware med software og køb af fleksibilitet. 

Intelligent Energi faciliterer den nødvendige dialog mellem forsyningsselskaber, kommuner, ministerier, teknologileverandører og universiteterne om udviklingen af fremtidens forsyningsnet. Denne dialog skal være med til at skabe et fundament for at håndtere fremtidens udfordringer på en samfundsøkonomisk optimal måde.

Vi understøtter desuden cyber- og informationssikkerheden i Danmark ved at identificere løsninger til implementering i energi- og forsyningssystemet. Dette omfatter ikke mindst robustheden i et energisystem, hvor et stigende antal enheder indeholder styringselektronik, der skal agere forudsigeligt og spille sammen på tværs.

 
  • Målgruppe: Forsyningsselskaber (el, gas, varme, vand), teknologileverandører, rådgivere, vidensinstitutioner og myndigheder
  • Medlemsmøder: Workshops, webinarer og temamøder
  • Formandskab: Forperson: Lars Hansen, COWI, Næstforperson: Søren Lundstrøm Schmidt, N1
  • Sekretærer: Anders Bitsch Youssef og Peter Kjær Hansen, Green Power Denmark
Intelligent Energis fem indsatsområder

Intelligent Energis arbejde er struktureret om fem indsatsområder med medlemsnetværk og specifikke målsætninger. De enkelte indsatsområder arbejder med forskellige dagsordner, som alle er nødvendige for en effektiv og konkret udrulning af et intelligent energisystem. 

Det Smarte Net er et af de fem indsatsområder.

Kontakt

Anders Bue Bitsch

Anders Bitsch Youssef

Konsulent
25 29 19 76
Peter Kjær Hansen

Peter Kjær Hansen

Afdelingschef, Netanalyser og Asset Management
20 90 77 79