Generelt kursus

CSRD og ESG for leverandører i vindværdikæden

Rammer og lovgivning inden for bæredygtighed bliver stadigt skarpere og mere detaljerede. I løbet af de næste par år rammer flere EU-direktiver de største europæiske virksomheder, men herigennem også deres leverandører. Bliv klogere på det nye direktiv fra EU, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), og hvordan du måler og rapporterer på din virksomheds bæredygtighedsindsats indenfor ESG.

Vindmøllevinger på havn

CSRD trådte i kraft 1. januar 2024 og får i første omgang betydning for vindbranchens største aktører, dvs. store energiselskaber og OEMer, men fremadrettet vil mindre virksomheder, som ikke tidligere har rapporteret på ESG, også blive underlagt. Særligt vil der blive stillet krav til virksomhederne om, at de skal indhente data fra leverandører og eksterne samarbejdspartnere, omkring deres ESG påvirkning. Derfor vil der blive stillet stadigt flere krav til leverandører og samarbejdspartneres dokumentation og måling af bæredygtighedsindsatsen. Men det stiller også krav til, at leverandørerne kender rammerne i den overordnede lovgivning, og det vil få stor betydning for den enkelte leverandørs markedsposition, at de formår at imødekomme de nye krav.

Dette kursus vil bidrage til at klæde leverandørerne på til netop denne opgave. Deltagerne vil efter kurset have indblik i bæredygtighedslovgivningen, kende til principperne i den dobbeltrettede væsentlighedsanalyse og overordnet være klædt på til at se værdiskabelsen i det strategiske arbejde med ESG.

Der vil på hver kursusdag være caseoplæg fra bl.a. Ørsted, Siemens Gamesa Renewable Energy og andre centrale vindaktører, som vil fortælle om deres ESG-strategier og tilgang til indsamling af data fra leverandører.

Kurset er målrettet virksomheder i vindværdikæden, så der er god mulighed for netværk med branchekollegaer.

Kurset kører over 4 dage i efteråret 2024: 4/9, 9/10, 7/11 og 4/12

Undervisere på kurset:

Bjarne Bach

Bjarne Bach

Partner, Chef for Ledelse og Strategi

Bjarne er partner i Viegand Maagøe og chef for Ledelse og Strategi. Han har en solid track record med +10 års erfaring i at rådgive private virksomheder inden for ESG, bæredygtighed og strategiudvikling.

Daniel Bech Nielsen

Daniel Bech Nielsen

juniorprojektleder hos Viegand Maagøe

Daniel er uddannet civilingeniør i Sustainable Design fra Aalborg Universitet i København og har en stærk akademisk baggrund inden for bæredygtighed samt 3 års praktisk erfaring i at understøtte især SMV'er i deres grønne omstilling.

Program - 4. september
  • 09.00 - 14.00
    Introduktion til bæredygtighedslovgivning
  •  
    Til denne kursusgang gives deltagerne indblik i både eksisterende og kommende bæredygtighedslovgivning, samt hvorledes værdikædeansvar og dataudveksling bliver normen og den nye normal.

    Det primære fokus vil være rettet mod, hvordan bæredygtighedslovgivningen indirekte vil have indflydelse på mindre virksomheder og deres evne til at kunne levere data og dokumentere indsatser indenfor ESG.

    Caseoplæg fra Ørsted.
Program - 9. oktober
  • 09.00 - 14.00
    Dobbeltvæsentlighedsanalysen
  •  
    Til denne kursusgang introducerer vi deltagerne for den dobbeltrettede væsentlighedsanalyse, til grundlag for deres eget strategiske arbejde med ESG.

    Det primære fokus vil være rettet mod, hvordan ESG-temaer kan være væsentlige for den enkelte virksomhed at adressere strategisk og vil give detaljeret indblik i, hvorledes analysen udarbejdes i praksis.
Program - 7. november
  • 09.00 - 14.00
    Værdiskabelse gennem ESG-krav
  •  
    Til denne kursusgang retter vi fokus mod, hvorledes deltagerne kan omsætte (kommende) ESG-krav til forretningsmæssigt, strategisk værdi for deres virksomhed. Vi gennemgår og drøfter, hvilke ESG-nøgletal deltagerne bør være forberedte på at kunne fremvise, samt hvorledes disse kan udarbejdes.

    Oplæg og øvelser vil tage udgangspunkt i det mellemliggende arbejde, deltagerne har lavet siden sidste kursusdag mht. dobbeltvæsentlighedsanalysen.

    Caseoplæg fra Siemens Gamesa Renewable Energy.
Program - 4. december
  • 09.00 - 14.00
    Forankring og kommunikation
  •  
    På den sidste kursusgang klæder vi deltagerne på til at kunne omdanne strategiske og væsentlige ESG-temaer til handling og målbare indsatser. Vi vil drøfte, hvorledes den interne organisatoriske forankring kan styrkes gennem organisationen.

    Under oplægget og øvelserne vil vi samtidig fremlægge og drøfte, hvorledes strategiske ESG-indsatser kan kommunikeres internt og eksternt på en troværdig og markedsorienteret måde, i tråd med forbrugerombudsmandens retningslinjer.

 

Information

Sted
Fjernvarmens Hus

Merkurvej 7, 6000 Kolding

Dato og tidspunkt
4. september 2024 kl. 09.00 - 14.00
Pris
For alle 4 kursusdage - kr. 12.000 for medlemmer, kr. 15.000 for ikke-medlemmer. Tilmeld 4 eller flere samtidigt og få 10% rabat. Priser er ex. moms.
Bemærkninger
Kurset kører over 4 dage i efteråret 2024: 4/9, 9/10, 7/11 og 4/12

Kontakt

Anja Pedersen

Anja Pedersen

Chefkonsulent
30 82 31 81

Hold dig opdateret om vores kurser