VIDEO

Formænd: Vi har nøglen til den grønne omstilling

Den elektriske omstilling, som vi kun har set begyndelsen af, er ledestjernen for Green Power Denmark, der har afløst Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Jesper Hjulmand, formand i Green Power Denmark: Green Power Denmark samler alle aktører i værdikæden

Mange års buldrende fremskridt for vind- og solkraft giver den elektriske værdikæde nøglen til at omstille Danmark til et samfund, der alt overvejende drives af grøn strøm.

Den gennemgribende elektrificering, som vi kun lige har set begyndelsen af, er om noget ledestjernen for Green Power Denmark, der onsdag har afløst brancheforeningerne Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Ifølge formændene i de tre fusionerede organisationer handler det i første omgang om at nå Danmarks ambitiøse klimamål om 70% lavere CO2-udledning i 2030. Men endnu vigtigere for klimaet er at vise resten af verden et eksempel, som andre lande kan lade sig inspirere af.

– Vi vil være den showcase, som hele verden vil se på og også prøve at efterligne, fortæller Mads-Ole Astrupgaard, der er tidligere formand for Wind Denmark.

Se formand for Green Power Denmark og tidligere Dansk Energi-formand, Jesper Hjulmand præsentere den nye forening sammen med Mads-Ole Astrupgaard og Anders Dolmer, tidligere formand for Dansk Solkraft.

Nyheder direkte i din indbakke?