ESG

Green Power Denmarks arbejde med bæredygtighed går ind i næste fase

Arbejdet med ESG i Green Power Denmark er gået ind i næste fase. En dobbeltvæsentlighedsanalyse viser, at organisationens fokus skal være på samfund og ledelse. Samtidig er et årelangt medarbejderprojekt begyndt.

Green Power Denmark

For at få arbejdet med ESG til at blive en større del af hverdagen har Green Power Denmark iværksat flere projekter, der har til formål at engagere og inspirere medarbejderne til en mere bevidst, bæredygtig og fremsynet tilgang til deres arbejdsliv. Foto: Jeppe Carlsen

For at vokse skal en plante have vand, lys og luft – og nogle mener også, at opmærksom kærlig tale vil kunne påvirke vækstbetingelserne positivt. I Green Power Denmark har ESG-frøet, der blev plantet i 2023, for alvor slået rødder i organisationen, og her har det i hvert fald ikke skortet på opmærksomhed og kollegial næring. Samtidig har den bæredygtighedskonsulent, Green Power Denmark ansatte i 2023 haft stor betydning for ESG-frøets vækst.

Hvad er ESG?

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse)

...

Som en vigtig del af ESG-arbejdet har Green Power Denmark for nylig gennemført en dobbeltvæsentlighedsanalyse, der ikke kun tager prisen for et tungeknækkende langt ord, men som også giver stor viden om, hvordan Green Power Denmark skal forstå sin indflydelse på omverdenen og omverdenens indflydelse på organisationen.

– Vores dobbeltvæsentlighedsanalyse har gjort os klogere på i hvilket omfang, vi skal afrapportere, og vi er blevet opmærksomme på, hvad vores omgivelser og medarbejdere vurderer som væsentligt, siger bæredygtighedskonsulent Cecilie Monk.

Resultaterne viser, at Green Power Denmarks indflydelse er størst, når det gælder S’et og G’et i ESG, idet Green Power Denmark som kontorarbejdsplads i mindre omfang har en miljømæssig (E) indflydelse på omgivelserne.

– Analysen viser, at store dele af vores afrapportering skal centrere sig om afrapporteringspunkter inden for det sociale og ledelsesmæssige, hvilket matcher godt med vores ambitioner om også at være en inspiration for vores omgivelser i den måde, vi arbejder og den arbejdsplads vi sammen skaber, siger Cecilie Monk og peger på, at medlemmer og samarbejdspartnere i stort omfang har vist interesse for initiativer som fordybelsestid og kollega to-go, som Green Power Denmark har indført.

Hvad er en dobbeltvæsentlighedsanalyse?

Dobbelt væsentlighed betyder, at virksomheden både skal tage stilling til, hvordan bæredygtighedsemner som klimaforandring vil kunne påvirke virksomheden, men også hvordan virksomheden kan have en effekt på emnet, fx ved at påvirke klimaforandring gennem udledning af drivhusgasser. Det er derfor op til virksomheden selv at afgøre, hvilke bæredygtighedsemner den skal rapportere på.

Kilde: PwC

12 måneders kollegial planteservice

For at få arbejdet med ESG til at blive en større del af hverdagen har Green Power Denmark iværksat flere projekter, der har til formål at engagere og inspirere medarbejderne til en mere bevidst, bæredygtig og fremsynet tilgang til deres arbejdsliv.

Centralt i projekterne er, at det er medarbejderne selv, som tager styringen og sætter fokus på de emner, der er vigtige for dem, eller som de synes er relevante at sætte fokus på.

– Med medarbejderprojektet har vi alle et ansvar for at skubbe til hinanden og vores forestilling om det at være en del af Green Power Denmark som arbejdsplads, siger Cecilie Monk, der fortæller at der indtil videre har været fokus på blandt andet, hvordan unconscious bias (ubevidste tankemønstre, red.) påvirker de valg, der foretages i hverdagen og hvor mange dage, uger eller måneder man kan klare sig uden at benytte en printer.

Arbejdet er døbt ’Fremsynet arbejdsplads’, og håbet er organisationens arbejde med ESG vil blive mere naturligt i løbet af de 12 måneder, hvor kollegerne sætter selvvalgte ESG-initiativer på agendaen.

Green Power Denmarks arbejde med afrapportering og udvikling af ESG er forankret i ledelsessekretariatet og økonomiafdelingen.

Green Power Denmark
BÆREDYGTIGHED

Green Power Denmark har ansat en bæredygtighedskonsulent og løfter derigennem foreningens arbejde på området. Arbejdet skal blandt...

Nyheder direkte i din indbakke?