ORGANISATION

Ny bestyrelse skal drive den grønne dagsorden

35 ledere fra virksomheder inden for bl.a. industri, infrastruktur samt produktion og udvikling af energi udgør bestyrelsen i Green Power Denmark, der har afløst Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Bestyrelsen i Green Power Denmark 23. marts 2022

Bestyrelsen i Green Power Denmark fotograferet af Frederik Maj på organisationens første dag.

Der er masser af erfaring fra en række af Danmarks største virksomheder blandt de 35 erhvervsledere i bestyrelsen for Green Power Denmark 

Organisationen afløser fra onsdag den 23. marts de tre fusionerede brancheforeninger Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft og er energisektorens nye, samlede stemme i det store omstillingsprojekt, der skal få Danmark til at køre på strøm.  

Bestyrelsesformand er Jesper Hjulmand, til daglig adm. direktør i Andel, der er en af landets største forbrugerejede energi- og fibernetkoncerner, og som blandt meget andet forsyner 1,4 millioner sjællandske husstande med el. 

– I Green Power Denmark arbejder vi alle for den samme sag: Et grønnere Danmark, og det er en vanvittig vigtig mission, vi skal ud på sammen. Vi vil bidrage til Danmarks position som et globalt foregangsland ved at arbejde for en accelereret elektrificering, mere grøn teknologi og en fossilfri fremtid, siger Jesper Hjulmand. 

1.500 medlemmer 

Næstformand i organisationen, der har omkring 1.500 medlemmer og et sekretariat på cirka 125 ansatte, er Morten Dyrholm, Group Senior Vice President for marketing, kommunikation, bæredygtighed og public affairs i Vestas. 

De 35 bestyrelsesmedlemmer er sammensat ud fra fem undergrupper: Industri, infrastruktur, energiproduktion og udvikling, termisk produktion og handel.  

I det daglige vil et mindre forretningsudvalg på vegne af den samlede bestyrelse have den løbende kontakt til direktionen samt forberede og prioritere bestyrelsesarbejdet. 

Se oversigt over Green Power Denmarks bestyrelse

Nyheder direkte i din indbakke?