FIBERNET

Danskerne: Fibernettet er hurtigt

Fuld fart på internettet. Det er dét, de fleste danskere forbinder med fibernettet. Særligt de unge lægger vægt på hastighed, mens de ældre vægter fibernettets stabilitet højere. Det viser en ny undersøgelse om fibernettet, som Tele & Fiberalliancen står bag.

Digitalisering og fibernet

Foto: Shutterstock

Den hurtige bredbåndshastighed er dét, de fleste forbinder med fibernettet.

Sådan gjorde vi

Analysevirksomheden Userneeds har for Tele & Fiberalliancen spurgt 3000 danskere om deres holdninger til og brug af fibernet og digitalisering.

Både danskere, som allerede har fibernet og danskere, som endnu ikke er koblet på fibernettet, har deltaget i undersøgelsen.

...

Det viser en ny undersøgelse, som Tele & Fiberalliancen står bag. 66 procent af danskerne peger nemlig på hastigheden som det vigtigste kendetegn ved fibernettet. Undersøgelsen viser dog tydelige generationsmæssige forskelle.

– Hastigheden er vigtigst for de yngre generationer mellem 18-34 år, når de skal vælge bredbånd. Det er også blandt de unge, at vi ser allerstørst interesse for fibernettet. Her overvejer næsten halvdelen (46 %) at skifte bredbåndsforbindelsen ud med fibernettet, når de får chancen. Blandt de ældre, dvs. danskere over 65 år,  er det fibernettets stabilitet – altså at bredbåndet virker - som tillægges størst værdi, siger Morten Trolle, chefkonsulent i Tele & Fiberalliancen.

En million hjem får tilbudt fibernet

– Med tanke på at godt en million danske hjem forventes at få et tilbud om installation af fibernet i de nærmeste år, har det været nærliggende at høre, hvad danskerne mener om fibernettet.  Vores undersøgelse viser, at der fremover ligger en vigtig opgave for branchen i at fortælle om de fordele og digitale muligheder, der følger med fibernettet, siger Morten Trolle.

35 procent af de adspurgte svarer nemlig, at de har et ”mindre godt” kendskab til fibernet, og seks procent  svarer, at de ikke ved, hvad fibernet er. 58 procent svarer, at de har et ”godt” eller ”meget godt” kendskab til fibernet.

Undersøgelsen viser også, at danskere med fibernet generelt har flere digitale enheder i hjemmet, som kommunikerer med internettet, end andre. Det er således 33 procent af de adspurgte med fibernet, som har mindst seks enheder, der tilgår internettet, mens tallet er 22 procent for dem, der ikke har fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet består af optiske kabler, som med lysets hastighed kan transportere data over store afstande. Dermed er fibernettet overlegen i forhold til de kobberbaserede bredbåndsteknologier - både når det gælder hastighed og kapacitet.

Med fibernet kan der opnås næsten ubegrænset båndbredde, og hastighederne på fibernettet er lige hurtige, hvad enten det gælder download eller upload.

...

 

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?