Pressemeddelelse

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Hybrid Greentech vinder årets Green Power Pris for deres avancerede, storskala og intelligente energilagringsløsninger, som aflaster elnettet og opbevarer overskydende energi ved hjælp af AI-drevne virtuelle kraftværker. En teknologi, der styrker elektrificeringen og har krævet mod til at udvikle.

Vinder af Green Power Prisen 2024

Vinderen af Green Power Prisen 2024 er Hybrid Greentech. På scenen fra venstre: Rasmus Rode Mosbæk, adm. direktør og grundlægger af Hybrid Greentech, Andreas Barnekov Thingvad, Trading Systems Director og Martin Gram, Chief Business Development Officer. Foto: Jeppe Carlsen

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024 for deres AI-drevne virtuelle kraftværker, der bidrager til at maksimere udnyttelsen af vedvarende energi og øger fleksibiliteten i energisystemet. Under grundlægger Rasmus Rode Mosbæks ledelse er Hybrid Greentech vokset til en virksomhed med 25 ansatte.

Med Hybrid Greentechs intelligente energilagringsløsninger kan de i perioder, hvor der er overskud af vedvarende energi i forhold til forbruget, opbevare energien i alt fra varmepumper, batterier til køleanlæg eller smelteovne gennem AI-drevne virtuelle kraftværker. Når en sky går for solen, eller en vindfront er forsinket, kan de i samme sekund frigive strømmen igen.

– Stort tillykke til Hybrid Greentech. De er med til at løse en kæmpe udfordring i den grønne omstilling, nemlig hvordan vi sikrer, at der altid er strøm i stikkontakten – også når solen er gået ned, og vinden ikke blæser. Deres teknologi er i den grad med til at styrke elektrificeringen, og derfor vinder de fortjent årets Green Power Pris, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark, og fortsætter:

– Det er netop innovative og fremsynede indsatser som disse, vi gerne vil hylde med Green Power Prisen. Den teknologi, som Hybrid Greentech har udviklet, viser, hvordan kunstig intelligens og grøn omstilling kan gå hånd i hånd. En teknologi, der har krævet et enormt mod og vedholdenhed fra grundlægger Rasmus Rode Mosbæk og resten af holdet bag, siger Kristian Jensen.

Green Power Prisen hylder dem, der tør træffe modige beslutninger og gøre en forskel i den grønne omstilling. I år har fokus været på dem, som går forrest og fremmer elektrificering. Juryen har valgt tre finalister ud fra et stærkt felt af nomineringer.

Årets finalister var Hybrid Greentech, Eurowind Energy og Europa-Parlamentarikeren Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre. I bedømmelsen har juryen vægtet modige beslutninger og elektrificeringen af det danske samfund til inspiration for resten af Europa. På alle tre kriterier har Hybrid Greentech udmærket sig.

Prisen blev overrakt på Green Power Denmarks Topmøde 2024, hvor grundlægger Rasmus Rode Mosbæk modtog et diplom og 30.000 kroner til et grønt formål. Hybrid Greentech har valgt at donere de 30.000 kr. til ENGIE Energy Access i Kenya gennem Carbon Clear, der laver off-grid energiløsninger i Kenya ved at distribuere solcellekit til landdistrikter og andre off-grid områder. Dermed får flere adgang til elektricitet uden at være bundet op på fossile brændsler.

Se juryens begrundelse for valget af årets vinder af Green Power Prisen.
Se video om Hybrid Greentech - vinder af Green Power Prisen 2024.

Danmark er grøn frontløber på den internationale scene. Det skyldes modige og initiativrige organisationer, virksomheder og personer, der skaber nye grønne løsninger, teknologier eller på anden vis sætter skub i den grønne omstilling. Det hylder...

Nyheder direkte i din indbakke?