ENERGIPRISER

Indefrysningsordning justeres og overgår til Erhvervsstyrelsen

Indefrysningsordningen skulle hjælpe forbrugere, som havde svært ved at betale de høje el- og varmeregninger. Men energipriserne faldt kort efter, at ordningen blev vedtaget, og kun få har benyttet den. Derfor har et bredt flertal vedtaget at justere ordningen og lade Erhvervsstyrelsen overtage administrationen senere på året. Det hilser Green Power Denmark velkommen.

Penge

Arkivfoto: P. Qvist/Colourbox

Da energipriserne var på sit højeste, vedtog et bredt flertal i Folketinget indefrysningsordningen, som har gjort det muligt for borgere og virksomheder at udskyde betalingen af el og gas til et senere tidspunkt.

– Det var en ansvarlig aftale, som gav alle mulighed for at komme helskinnet gennem energikrisen. Med ordningen blev det muligt at lægge et holdbart budget, uanset hvordan prisen på el og gas udviklede sig, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.

Kort efter at ordningen blev vedtaget, faldt prisen på el og gas, og færre end ventet har brugt ordningen. Derfor har politikerne justeret ordningen og vil lade Erhvervsstyrelsen overtage administrationen senere på året . Samtidig bliver der afsat 80 millioner kroner, som skal dække energiselskabernes omkostninger til udvikling af IT-systemer og administration. Pengene i puljen vil blive udbetalt efter ansøgning.

– Energiselskaberne har taget opgaven alvorligt og brugt store ressourcer. På rekordtid omlagde selskaberne IT-systemer, udviklede nye kontrakttyper og omskolede kundeservicemedarbejdere. En del af de omkostninger bliver nu dækket, og det er vi meget tilfredse med, siger Jan Hylleberg.

Erhvervsstyrelsen vil overtage al gæld, når indefrysningsåret udløber i slutningen af oktober.

– Først og fremmest er aftalepartierne enige om, at Erhvervsstyrelsen skal overtage administrationen af ordningen, når indefrysningsperioden er slut. Det vil sige, at det bliver Erhvervsstyrelsen, der får ansvaret for at opkræve de indefrosne beløb hos forbrugere og virksomheder efter et afdragsfrit år, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Nyheder direkte i din indbakke?