ORGANISATION

Intelligent Energi træder ind i et større fællesskab

Branchefællesskab for Intelligent Energi er nu en integreret del af Green Power Denmark, hvor interessevaretagelsen ligger i kategorien for Energieffektivitet og Infrastruktur. Deltagerne i Intelligent Energi får adgang til flere services samtidig med, at de oprindelige styrker bibeholdes.

Generalforsamling og Årsmøde i Intelligent Energi / iEnergi 31. januar 2024

På Intelligent Energis generalforsamling i januar blev det besluttet at forankre sig som et værdikædefællesskab i Green Power Denmark. Nu er formalia på plads. Foto: Lars Rønbøg

Deltagerne i Branchefællesskab for Intelligent Energi (iEnergi) veksler nu deres medlemskab til at være en del af erhvervsorganisationen Green Power Denmark – og dermed et større fællesskab, der består af aktører fra alle hjørner af den grønne energisektor. 

– Formalia er på plads, og jeg er glad for at byde alle medlemmer af Intelligent Energi velkommen i Green Power Denmark, siger viceadm. direktør Mette Rose Skaksen fra Green Power Denmark.

Baggrunden for forankringen i Green Power Denmark er en beslutning truffet på Intelligent Energis generalforsamling den 31. januar 2024, hvorfor Intelligent Energi nu er et værdikædefællesskab for medlemmer af Green Power Denmark med tværgående interesser på tværs af sektorer. 

– I værdikædefællesskabet Intelligent Energi vil det fortsat være muligt at tilgå de netværk og arbejdsgrupper, som indtil nu har boet i iEnergi. På den måde fortsætter vi som hidtil, siger afdelingschef Christina Burgos Nittegaard, hvis udvalg bliver konverteret til Intelligent Energi-udvalget. 

Udvalgsleder er adm. direktør Charles Nielsen fra TREFOR.

Viceadm. direktør Mette Rose Skaksen på Intelligent Energi Årsmøde 2024
Viceadm. direktør Mette Rose Skaksen fra Green Power Denmark glæder sig til at udvikle værdikædeskabet Intelligent Energi i tæt dialog med medlemmer, myndigheder og øvrige interessenter.
Foto: Lars Rønbøg.

Adgang til nye services

Det vigtige, tværgående samarbejde med aktiviteter og indsatsområder fra 12 år med Intelligent Energi lever altså videre. Derudover får medlemmerne også adgang til nye services i regi af værdikædefællesskabet og øvrige medlemstilbud i Green Power Denmark.

– Green Power Denmark varetager medlemmernes interesser overfor sektorens mange stakeholders – både nationalt og internationalt – og holder medlemmerne ajour med teknologiske, kommercielle og politiske ændringer, der påvirker virksomhederne. Sådan vil det også være for de medlemmer, der hidtil har været aktive i iEnergi, siger Mette Rose Skaksen fra Green Power Denmark, hvis 125 ansatte er fordelt på kontorer i København, Aarhus og Bruxelles.

Faglighed i første række

En del af Green Power Denmarks medlemmer er organiseret i medlemsgruppen ’Industri, global teknologi og produktion’, som består af fire kategorier: Vind, Sol, Power-to-X samt Energieffektivitet & Infrastruktur. En række af de hidtidige medlemmer af Intelligent Energi bliver fremover en del af Energieffektivitet & Infrastruktur.

– Medlemskabet af Green Power Denmark kan inkludere en eller flere tilvalgte kategorier og kan tilpasses afhængigt af virksomhedens forretningsområder og behov. Medlemsfordele og -tilbud afgøres af størrelsen på medlemskab og valg af kategori. Fra 2025 vil nogle medlemstilbud derfor være forbeholdt medlemmer i de pågældende kategorier, forklarer Christina Burgos Nittegaard.

Løbende udvikling af tilbud

Intelligent Energi roll-up

Medlemmer af Green Power Denmark har adgang til netværk, webinarer, arrangementer, nyhedsbreve, faglig vejledning og rådgivning, politisk interessevaretagelse, rabatter samt en stærk eksportplatform gennem et samarbejde med Danish Energy Export og Danish Export Association.

– Som en del af ’Industri, global teknologi og produktion’ får virksomhederne fra Intelligent Energi løbende udviklet sine ydelser. Vi glæder os til dialog om behov og ønsker, siger Christina Burgos Nittegaard.

For at give alle medlemmer en god oplevelse får hver medlemskategori en kontaktperson. Denne Key Account Manager står til rådighed for spørgsmål og øvrig dialog. Udgangspunktet er, påpeger Mette Rose Skaksen, at Green Power Denmark – ligesom i Intelligent Energi – sætter faglighed og ordentlighed i første række i det fremadrettede arbejde. 

– Med vores omfattende kendskab til sektorens værdikæder navigerer vi sikkert i komplekse problemstillinger og leverer kvalificerede løsninger til at skabe de bedste rammevilkår for en accelereret elektrificering af vores samfund. Det gør vi i tæt dialog med vores medlemmer, myndigheder og øvrige interessenter, siger Mette Rose Skaksen.

Key Account Managers i ’Industri, global teknologi og produktion’

Vind: Torben Pedersen, tp@greenpowerdenmark.dk
Sol: Dorte Lindholm, dli@greenpowerdenmark.dk
Power-to-X: Matilde Sehested Langeland, msl@greenpowerdenmark.dk
Energieffektivitet & Infrastruktur: Anders Bitsch Youssef, abi@greenpowerdenmark.dk

Nyheder direkte i din indbakke?