Min dag

'Jeg vil bare høre, hvordan det går?'

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 100.000 personer. Green Power Denmark sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Maiken Winkel Engstrøm, der er manager hos N1.

Maiken Winkel Engstrøm, manager i N1

Foto: Privat

I mit job har jeg personaleansvar for 25 elteknikere og lærlinge i Sønderjylland. Som manager står jeg for alt fra ansættelse til afskedigelse med alt hvad der ligger derimellem af samtaler, opfølgning på performance, sygefravær og udpegninger, som handler om, hvilke spændingsniveauer teknikere må arbejde på. Jeg skal sikre, at trivsel og motivation er i top, og hjælpe med at fjerne eller minimere sten i skoene, så alle får en bedre og mere effektiv hverdag. 

Mød Maiken

Hvem: Maiken Winkel Engstrøm

Hvad: Manager

Hvor: N1, Sønderjylland

Min arbejdsadresse er i Esbjerg, men mine dage er primært hjemmefra og ude ved teknikerne. Jeg kører ud og møder dem på deres arbejdssteder, uanset om det er ved et kabelskab, en transformerstation eller i et mudderhul – derfor er mit bagagerum fyldt med orange tøj, hjelm, sikkerhedssko og andet, så jeg er reglementeret påklædt.

Vi managere SKAL som minimum ud at køre og møde teknikerne en gang om ugen. Det er vigtigt for mig, at vi mødes med et håndtryk og øjenkontakt. Derudover har jeg også kontakt med medarbejderne over telefonen, og ofte er det blot et opkald med ”Jeg vil bare høre, hvordan det går?” 

Mit fokus er på det hele menneske, og ikke kun hvem du er, når du går på arbejde.

Vi har både en projekt- og planlægningsafdeling, der sidder og prioriterer projekter og driftsfejl og sender folk ud på opgaverne – men jeg involverer mig gerne i den del, hvis jeg kan se, at der er noget, der kan gøres på en anden måde, så det giver mere mening. Planlægningen har overblikket over alle teknikere og opgaver, men jeg ser og har ofte kendskab til andre ting, som kan bidrage til bedre opgaveløsning.

Jeg skal kende til processerne i N1 og vores sikkerhed, men ikke detaljerne på de enkelte dimser og dutter. Jeg har ledelsesfokus og ansvaret for personaleudvikling.

Da jeg begyndte i N1 for halvandet år siden, var jeg den første kvinde med ansvar for kørende teknikere. Nu er vi tre kvinder i driftsorganisationen. Dengang havde alle mine nærmeste kolleger en elteknisk baggrund, mens jeg kom med noget helt andet. Jeg har oprindeligt læst til sygeplejerske og kom med 26 års ledererfaring fra TDC, Norlys og Global Connect, men elforsyningsbranchen var en helt ny verden for mig. 

Kompleksiteten i N1 er stor med utrolig mange fagudtryk, og læringskurven har været og er fortsat stejl. Jeg blev kastet ind som arbejdsmiljøleder i organisationen, og det har givet gode og til tider svære udfordringer. Fokus på arbejdsmiljø og overholdelse af procedurer er enormt stort. 

Jeg nørder ikke i tekniske detaljer, for det har jeg har ikke baggrunden til. Til gengæld stiller jeg gerne spørgsmål.

N1 er ikke bange for at ansætte kvindelige ledere – og det giver en anden dynamik på arbejdspladsen, synes jeg.

I min fritid er jeg totalt fodboldtosset og selv ret aktiv. Jeg er gift med en fodboldtræner, og jeg bruger meget tid på at følge hans hold B93. Selvom jeg kører meget i bil via mit arbejde, så bliver det også til en del kilometer i weekenden.

Ugens højdepunkt er mine onsdage, hvor jeg dyrker yin yoga i halvanden time. Der kan jeg koble fra og lade batterierne op.

Rachel Whitham, BeGreen
MIN DAG

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 73.000 personer. Green Power Denmark sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i...

Carsten N. Kofoed, Vento Maritime
MIN DAG

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 73.000 personer. Green Power Denmark sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i...

Artiklen er første gang bragt i Green Power Denmark Magasinet

Nyheder direkte i din indbakke?