Nominér din favorit

Green Power Prisen 2024 hylder dem, der går forrest og fremmer elektrificering

Green Power Denmark åbner nu op for nomineringer til Green Power Prisen 2024. Årets tema er ’elektrificering af Europa’ og fokuserer på aktører, der accelererer elektrificeringen til inspiration for resten af Europa. Deadline for nomineringer er den 4. februar.

Green Power Prisen 2024

Danmark og resten af Europa skal elektrificeres med grøn strøm, for at vi når i mål med den grønne omstilling. I alt fra produktion til transport skal forbruget omstilles fra fossile brændstoffer til grøn strøm.

Green Power Prisen 2024 hylder enkeltpersoner, organisationer og virksomheder, der fremmer elektrificeringen af Danmark og Europa, og dermed skubber os tættere på en grøn fremtid.Øverst på formularen

- Vi skal sætte strøm til den grønne omstilling og tredoble vores elforbrug i Danmark. Derfor hylder Green Power Prisen i år dem, der viser vejen for, hvordan vi forbruger den grønne strøm, som de dygtige opstillere og udviklere producerer. For vi når ikke i mål med den grønne omstilling ved kun at opstille mere vedvarende energi. Det er afgørende, at vi i Danmark og resten af Europa formår at omstille vores energiforbrug til grøn energi gennem elektrificering, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Vinderen af Green Power Prisen 2023
Vinderen af Green Power Prisen 2023 blev Crossbridge Energy og Everfuel for HySynergy-projektet. Fra venstre: Kristian Jensen, adm. dir. Green Power Denmark, Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF, Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel, Finn Schousbou, direktør i Crossbridge Energy, Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark og Jesper Hjulmand, formand i Green Power Denmark. Foto: Jeppe Carlsen

Danmark er grøn frontløber på den internationale scene takket være modige og initiativrige virksomheder, organisationer og personer, der sætter skub i den grønne omstilling. Dem hylder Green Power Denmark med en årlig tilbagevendende pris. Green Power Prisen er for den ekstraordinære indsats, der skubber Danmark i en grøn og elektrificeret retning.

Vinderen af Green Power Prisen offentliggøres på Green Power Denmarks Topmøde, som i år afholdes den 23. maj. Her vil vinderen modtage en statuette og 30.000 kroner, der skal anvendes til et godgørende grønt formål.

Sådan nominerer du

Det er både muligt at nominere sig selv eller en virksomhed, organisation eller enkeltpersoner. Årets tema er "Elektrificering af Europa”.

Green Power Prisen 2024

Alle har mulighed for at indstille en enkeltperson, organisation eller virksomhed til Green Power Prisen. Det er ikke et krav, at man er medlem af Green Power Denmark eller ansat i en medlemsvirksomhed for hverken at indstille eller blive nomineret.

Bedømmelsen vægter modige beslutninger, integration af elektricitet og evnen til at løfte elektrificeringen af Danmark til inspiration for resten af Europa. Bedømmelseskomitéen udvælger tre cases og heraf en vinder. De tre endeligt nominerede til Green Power Prisen offentliggøres den 23. maj.

I bedømmelsen vægter juryen:

  1. Modige beslutninger: Vinderen af Green Power Prisen 2024 skal demonstrere mod og handlekraft. Vi ønsker at belønne dem, som tør træffe afgørende og modige valg, der fremmer den grønne omstilling.
  2. Bidrager til elektrificering af Danmark eller Europa: Flere og flere processer skal direkte eller indirekte elektrificeret. Det stiller nye store krav til vores energisystem, som vi skal løse fællesskab. Vi søger initiativer, der effektivt inkorporerer elektrificering i eksisterende systemer, infrastruktur og daglig praksis. Vi ønsker at belønne dem, der bidrager til en problemfri overgang til en grøn elektrificering.
  3. Initiativer der inspirerer: Vi søger initiativer, der ikke kun elektrificerer Danmark, men også fungerer som inspirationskilder for resten af Europa. Dette omfatter initiativer, der sætter nye standarder og skaber en bølge af positiv forandring. Vi ønsker at anerkende dem, der går forrest og er med til at forme en elektrificeret fremtid.

Deadline for indsendelse af nomineringer er den 4. februar 2024. Det er ikke et krav, at man er medlem af Green Power Denmark eller ansat i en medlemsvirksomhed for at indstille eller blive nomineret.

Juryen for Green Power Prisen

De tre endeligt nominerede og vinderen af Green Power Prisen udvælges af en jury bestående af syv medlemmer.

  •  Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand, Green Power Denmark
  • Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi- og forsyningsudvalget
  • Katherine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet
  • Mette Louise Kaagaard, adm. direktør, Microsoft Danmark
  • Christine Ravn Lund, forkvinde, DUF
  • Kristian Jensen, adm. direktør, Green Power Denmark
  • Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant, Green Power Denmark
...

Danmark er grøn frontløber på den internationale scene. Det skyldes modige og initiativrige organisationer, virksomheder og personer, der skaber nye grønne løsninger, teknologier eller på anden vis sætter skub i den grønne omstilling. Det hylder...

Nyheder direkte i din indbakke?