Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

GRØNNE JOB

”Jeg har næsten hver uge en ny kollega med ud på oplæring”

Realiseringen af 70 procent-målsætningen skaber mange nye job - omtrent 290.000 årsværk opstår frem mod 2030 som følge af investeringer i den grønne omstilling. Mød elektriker René Hindborg Rasmussen, der allerede i dag har travlt med at sætte ladestandere op.

Installation af ladestander

VIDSTE DU AT...?

Frem mod 2030 er der 32.000 års arbejde til elektrikere i den grønne omstilling.

...

Siden han blev udlært elektriker i 2013, har René Hindborg Rasmussen været vidt omkring i elektrikerfaget – han har arbejdet med alarmer, lavet akkordarbejde og kørt service.

Nu er han ansat hos EL:CON, hvor han installerer ladestandere for CLEVER. Der er rygende travlt, for danskerne har fået smag for elbiler, og René har hver dag to til fire installationer på sin agenda.

– Jeg kan godt lide at komme ud og møde kunderne, og det gør jeg i det her job. Når man kører service, er opgaverne mere forskellige, men her er det ladestandere primært ved private boliger. Kunderne giver udtryk for, at de har valgt en elbil, fordi de gerne vil bidrage til den grønne omstilling og køre mere klimavenligt – og for nogle er elbilen også bare lækkert nyt grej.

Der er nok at lave for René og hans kolleger, uanset om de sætter ladestandere op ved private hjem eller på offentlige og semi-offentlige steder:

– Vi får hele tiden flere kolleger. Interessen for at få en elbil virker stor for os, der sætter laderne op i hvert fald.

De mange nye elbiler kræver flere ladestandere, der kræver elektrikere til at sætte dem op. For René bliver kollegerne flere, og nye folk skal læres op:

– Vi har masser at lave, og der kommer hele tiden nye folk til. Jeg har næsten hver uge en ny kollega med ud på oplæring.

Elektriker René Hindborg Rasmussen installerer ladestander

Salget af el- og opladningshybridbiler har foreløbigt slået rekord her i 2020. Som led i indfrielsen af 2030-klimamålet bliver der kun flere grønne biler i fremtiden. Og faktisk kører René og mange af hans kolleger selv rundt til kunderne i elbiler. EL:CON har nemlig, som nogle af de første i Danmark, investeret i 27 100 pct. eldrevne varebiler for at bidrage til den grønne omstilling.

Beskæftigelseseffekter af investeringerne i den grønne omstilling
Analyse

Denne konsekvensanalyse viser, at de investeringer, der skal føre til 70 procent reduktion i udledning af drivhusgasser i 2030, skaber 290.000 årsværk.

Udgivet
2020

Nyheder direkte i din indbakke?