FORBRUG

Apps om elpriser hitter hos danskerne

Både i Apple’s Appstore og Android Apps er elpris-apps netop nu de mest downloadede. Det vidner om, at danskerne er dybt optaget af prisen på strøm og ønsker at tilrettelægge deres elforbrug, siger Green Power Denmarks kommunikationsdirektør Thomas Aarestrup Jepsen.

Kvinde ser på mobil

Foto: Pixabay

6 af de 8 mest downloadede apps hos Apple omhandler elprisen, og det samme gælder 5 ud af de 9 mest downloadede apps til Android. I begge appstores handler de fire mest downloadede apps for tiden om elprisen.

Screendump fra Appstore - apps om elpriser hitter
De otte mest downloadede apps hos Apple mandag den 5. september 2022. Seks af dem omhandler elpriser.

– Med de høje elpriser, som vi ser for tiden, er det helt naturligt, at danskerne ønsker at følge med. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at apps om elpriserne på den måde kan skubbe andre populære apps helt til side. Mange af disse apps har eksisteret gennem længere tid, men det er nu, at interessen virkelig tager til, siger Thomas Aarestrup Jepsen, der er direktør for kommunikation og public affairs i Green Power Denmark.

– Når elpriserne på et tidspunkt finder et mere normalt leje, vil vi stadig opleve udsving i prisen mellem nat og dag og afhængigt af vind og vejr. Derfor er de mange downloads af disse apps forhåbentlig også starten på en god vane, hvor forbrugerne i fremtiden kan time deres forbrug, håber Thomas Aarestrup Jepsen.

Watts, der er ejet af Andel, ligger i top 3 i begge appstores. Her kan man tydeligt mærke interessen for at følge med. Watts Energiassistent har i skrivende stund over 350.000 brugere og antallet af app downloads er steget med over 80 % i perioden januar-september 2022, og der er en vækst på over 95 % af både daglige og månedlig aktive brugere sammenlignet med samme periode sidste år.

– Vi oplever, at vores 350.000 brugere er på en gigantisk spareøvelse. Hos Watts tror vi, at den grønne omstilling ikke kan løses i produktionsleddet alene, men skal sikres gennem digital innovation, tekniske løsninger og intelligent dataanalyse. Vi skal ind i en ny virkelighed, hvor produktion og forbrug lever i samspil og derved sikre, at hver eneste grønne kilowatt-time udnyttes til fulde, siger direktør for Watts, Per Madsen.

Vi skal ind i en ny virkelighed, hvor produktion og forbrug lever i samspil og derved sikre, at hver eneste grønne kilowatt-time udnyttes til fulde.
Per Madsen, direktør, Watts
apps om elpriser hitter - Screendump fra Googleplay
De ni mest downloaded apps i Google Play mandag den 5. september. De fem omhandler elpriser.

Vidensunivers skal hjælpe

Forbrugernes interesse for energipriserne har medført, at Green Power Denmark har oprettet et univers på sin hjemmeside, hvor forbrugerne kan søge fakta og viden, herunder om hvordan man mindsker sin elregning.

– Vi vil gerne bidrage til, at forbrugerne har et samlet sted, hvor de kan få svar på deres spørgsmål og kan læse mere om, hvad de konkret kan gøre for at spare på strømmen. De mange downloads vidner om, at ønsket om viden er stort.  Når forbrugerne timer deres forbrug er det både positivt for den enkelte forbruger, der kan få en lavere regning, og for klimaet, da forbrug placeret på tidspunkter med lave priser typisk er produceret af vind og sol, fortæller Thomas Aarestrup Jepsen.

Energipris videncenter

Hvorfor stiger energipriserne? Hvor meget større bliver min el- og varmeregning? Kan jeg selv gøre noget for at gøre min regning mindre? Og hvad betyder stigende elpriser for den grønne omstilling? Få svar på dine spørgsmål om energipriser her.

Nyheder direkte i din indbakke?