MESSE

EL & TEKNIK ’24: Professionel dialog om Danmarks elektrificering

Med 8.500 gæster og ca. 170 udstillere bliver elfagmesse i Odense en unik mulighed for at debattere grøn omstilling. Green Power Denmark og VELTEK har en ambition om at løfte den traditionsrige messe til nye højder, hvor elektrificering og forretningsmuligheder står i centrum.

EL & TEKNIK MESSEN 2022

EL & TEKNIK står som Danmarks største elfagmesse på et stærkt fagligt fundament. ’I år forsøger vi at løfte messen til nye højder med en stribe arrangementer af interesse for elnetselskaber, ladeoperatører, udviklere af intelligente løsninger, varmepumpeleverandører, bygningsejere og mange andre, der tilsammen skaber den grønne omstilling’, siger Anders Mika Dalegaard fra Green Power Denmark. Foto fra EL & TEKNIK ’22: Kent Rasmussen.

Energisektoren skal investere op mod 475 mia. kr. i grøn omstilling frem til 2030. EL & TEKNIK ’24 i Odense den 14.-16. maj sætter fokus på, hvordan de mange milliarder bedst kan gavne elektrificeringen af Danmark, og hvilke forretningsmuligheder de skaber på vej mod et klimaneutralt samfund.

Green Power Denmark arrangerer messen sammen med den tekniske brancheorganisation VELTEK:

– EL & TEKNIK-messen står som Danmarks største elfagmesse på et stærkt fagligt fundament, som vi i år forsøger at løfte til nye højder med en stribe arrangementer af interesse for elnetselskaber, ladeoperatører, udviklere af intelligente løsninger, varmepumpeleverandører, bygningsejere og mange andre, der tilsammen skaber den grønne omstilling, siger afdelingschef Anders Mika Dalegaard fra Green Power Denmark.

Liv på Elektrificeringsscenen

Green Power Denmark planlægger sammen med VELTEK en række faglige arrangementer på ’Elektrificeringsscenen’ og en række sideevents. Her vil der blive muligt at debattere netudbygning, ladelokationer for tung transport, smart styring af elbiler (vehicle-to-grid), bygningsautomation og mange andre temaer, der kræver nye tanker og idéer på tværs af faggrænser.

Derudover vil en række ’normale’ (udvalgs)møder i regi af Green Power Denmark, Dansk e-Mobilitet og Intelligent Energi blive lagt i Odense Congress Center for at understrege, at EL & TEKNIK et naturligt og stærkt fagligt samlingspunkt for hele elsektoren.

– Vi har en ambition om at samle elektrificeringens nøgleaktører og beslutningstagere til en vigtig samtale under ét tag, hvor man samtidig kan se en række tekniske løsninger blandt op mod 170 udstillere. Vi samler cirka 8.500 besøgende til dialog om elektrificering, klimaløsninger og forretningsmuligheder – det giver unikke muligheder, som jeg kun kan opfordre alle til at opsøge som udstiller eller som gæst, siger Anders Mika Dalegaard.

Medlemmer af Green Power Denmark

På messen kan de mange deltagere opsøge stande for en række medlemmer af VELTEK, Green Power Denmark og Intelligent Energi – herunder bl.a. Andel, NKT, ABB, Veksø/NRGi, Desitek, Hans Følsgaard og Bosch. To af hallerne er ved at være godt fyldt, men der er plads til flere udstillere.

EL & TEKNIK ’24

EL & TEKNIK ’24 løber over tre dage. Læs mere og book en stand på
​​​​​​elogteknikmessen.dk

...

– Jeg håber, at mange flere vil være med i den professionelle event som EL & TEKNIK-messen skal være. Elektrificeringen består af mange elementer, så jeg kan kun opfordre til endnu bredere repræsentation, så vi kan få en god dialog mellem elnetselskaber, industrivirksomheder, udstyrsleverandører, it-udviklere, installatører, store elforbrugere og andre kunder, siger Anders Mika Dalegaard.  

Danmark er takket være elektrificeringen af industri, landbrug, transport og opvarmning på vej mod en tredobling af elforbruget. Alt skal gå hurtigt, hvis vi skal nå være klimamål, så partnerskaber, netværk og samarbejde er afgørende.

800 studerende køres ind i busser

På førstedagen vil udstillere og andre deltagere i EL & TEKNIK ’24 have mulighed for at gå i dialog med den næste generation kolleger.

– Vi kører 800 studerende under uddannelse til elektrikere til Odense, så de kan stifte bekendtskab med elektrificeringen og de virksomheder, der driver forretning med mening, fortæller Anders Mika Dalegaard.

Med EL & TEKNIK ’24 (og ’26) får branchen en platform, der samler alle til en drøftelse af de udfordringer og muligheder, samfundet står overfor med elektrificeringen – både teknisk og forretningsmæssigt.

– Dermed får vi også mere klarhed over de roller, eksisterende og nye aktører spiller i processen – lige fra den enkelte elektriker til komponentleverandører over digitaliseringsvirksomheder til store net- og energiselskaber. Kort sagt en platform, der forener de strategiske, teknologiske og kommercielle interesser, der driver elektrificeringen, siger Anders Mika Dalegaard.

EL & TEKNIK MESSEN 2022
EL & TEKNIK 2022

EL & TEKNIK 2022 er i gang med 140 udstillere og mange teknisk interesserede gæster i Odense Congres Center. Også onsdag og torsdag er...

Nyheder direkte i din indbakke?