FOLKEMØDET

Klima- & Energiscenen på Folkemødet samler nøgleaktører på tværs af de grønne dagsordener

Sommeren nærmer sig, og det samme gør årets Folkemøde på Bornholm. Når Allinge i juni bliver fyldt med debatlystne danskere, vil Green Power Denmark sammen med 13 private og offentlige aktører, på tværs af branchen, afholde flere end 60 debatter og aktiviteter på Klima- & Energiscenen for at sætte en grøn dagsorden.

Åbning af Klima- & Energiscenen på Folkemødet 2023

Klima- & Energiscenen ved Folkemødet 2023. Foto: Rikke Sofie Storgaard

Når de første Folkemøde-færger lægger til kaj på Bornholm i midten af juni, vil Klima- & Energiscenen være omdrejningspunktet for relevante debatter og underholdende aktiviteter med den grønne omstilling i hovedfokus.

14 partnere på tværs af brancher og interesser er gået sammen om et program bestående af flere end 60 debatter og aktiviteter spækket med nøgleaktører fra alle hjørner af den grønne omstilling. I fællesskab vil de i løbet af Folkemødets tre dage drøfte energi, klima og grøn omstilling fra alle tænkelige vinkler. Publikum kan glæde sig til at debattere og udvide deres horisont om alt fra energisikkerhed, Danmark som grønt foregangsland, en grøn Bornholmerfærge, mangfoldighed i energibranchen, Europas brintinfrastruktur og til lokal biodiversitet. 

– Grøn omstilling og klima er emner, der optager danskerne og Folkemødebesøgende som de er flest. På Klima- & Energiscenen stiller vi skarpt på aktuelle dagsordener og gennemfører debatterne med fokus på løsningerne. Samarbejde på tværs og dialog om løsninger er afgørende for at opretholde et momentum i omstillingen, og jeg er stolt og glad for, at Green Power Denmark igen i år er med til at sikre at Klima- & Energiscenen bliver et grønt samlingspunkt på Folkemødet, siger Peter Alexandersen, kommunikationschef i Green Power Denmark.

Klima- & Energiscenen er i år udvidet med en ’lille scene’ og en container, ligesom elever fra Campus Bornholm har bidraget til at bygge møbler til områdets cirka 600 kvadratmeter.

Foruden de faglige debatter og aktiviteter vil Folkemødets deltagere også kunne opleve daglig underholdning på Klima- & Energiscenen med både eksperimenter, koncerter, DJ battles, quizzer, live madlavning med Claus Meyer og en masse nye netværksmuligheder. Satiregruppen MAGT spiller også på scenen i år. 

For første gang sender TV2 Bornholm i år live dagligt fra Klima- & Energiscenen, hvilket kan streames i hele landet. 

Om Klima- & Energiscenen

Klima- & Energiscenen er debatscenepartner på Folkemødet og er placeret centralt på Cirkuspladsen, hvor de vigtigste debatter om grøn omstilling og klima gennemføres. Klima- & Energiscenen består af en stor scene og en lille scene, hvor store og små temaer debatteres med vigtig inddragelse af publikum. 

De står bag Klima- & Energiscenen
Biogas Danmark, Bornholms Energi og Forsyning, CONCITO, Dansk Erhverv, DI Energi, Energy Cluster Denmark, Energinet, Forsikring & Pension, Green Power Denmark, Innovationsfonden, Klimarådet, Rådet for Grøn Omstilling, Ungeklimarådet og State of Green.

Arrangement
Folkemøde Bornholm

Green Power Denmark deltager i årets folkemøde på Bornholm, hvor vi igen i år har samlet omkring 60 spændende events sammen med partnere af Klima- og Energiscenen på Folkemødet

 

FOLKEMØDET
13. juni-15. juni 2024
Folkemøde Bornholm

Green Power Denmark deltager i en række debatter og events ved Folkemødet på Bornholm. Mange debatter finder sted på Klima- & Energiscenen, hvor vi sammen med vores partnere afholder 60 debatter over Folkemødets tre dage.

 

Nyheder direkte i din indbakke?