Grønt udvalg

Tiltrængt at der kommer øget fart på de grønne beslutninger

​​​​​​​Regeringen opretter et grønt økonomiudvalg, som skal øge hastigheden på den grønne omstilling. Det er tiltrængt og helt nødvendigt, at regeringen styrker sin beslutningskraft, så vi kan få mere vedvarende energi op på både land og hav, mener Green Power Denmark.

Kristian Jensen, adm. direktør

Foto: Jeppe Bøje Nielsen

- Regeringen sætter maksimalt tryk på beslutningsprocesserne, og det er nøjagtig det, der er brug for i den nuværende situation. Klimaet og de grønne danske virksomheder efterspørger hurtigere handling, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Under den socialdemokratisk-ledede regering, blev der indgået en aftale om at firedoble produktionen af vedvarende energi på land og tredoble produktionen på havet – i begge tilfælde inden 2030.

Men i år bliver der fjernet flere landvindmøller, end der bliver sat op. Og det går langsomt med at få vindmøllerne op på havet. Senest har HOFOR været nødt til at sætte vindmølleparken Aflandshage i bero.

- Klimaforandringerne er dybt alvorlige, og de bliver kun værre i de kommende år. Vi er nødt til at finde plads til vedvarende energi. Det kommer til at kræve kompromisser mellem forskellige hensyn, og der er ikke andre end regeringen, som kan sætte sig i spidsen for det arbejde, siger Kristian Jensen.

Regeringen opretter et grønt økonomiudvalg, som får beføjelser til at træffe nogle af de – ofte svære - grønne beslutninger. Det er stærkt tiltrængt, mener Green Power Denmark.

- Regeringen må hurtigt fjerne de forhindringer, som gør det svært eller umuligt at opføre solceller og vindmøller. Vi skal selvfølgelig passe på dyr og natur, men de kan sagtens trives sammen med den vedvarende energi. Hvis vi fortsætter, som vi har gjort hidtil, når vi ingen af de mål for grøn energi, som vi har sat os, siger Kristian Jensen.

Nyheder direkte i din indbakke?