Pressemeddelelse

Green Power Denmark indtræder i CCUS-Alliancen

CCS-Alliancen bliver til CCUS-Alliancen i forbindelse med, at Green Power Denmark indtræder i medlemskredsen. Alliancens formål er at styrke den danske CCUS-sektors kompetence og konkurrenceevne, så vi skaber forudsætningerne for et nyt dansk erhvervseventyr, samtidig med at vi styrker den grønne omstilling.

Skorsten

– CO2-fangst bliver et meget vigtigt industrieventyr for Danmark, som både skal bringe os i mål med 70%-reduktionen og sikre udviklingen af en helt ny branche, der kan levere grønne PtX-brændstoffer, siger Kristian Jensen, adm. direktør hos Green Power Denmark Arkivfoto. Malene Dissing

CCS-Alliancen, der består af Dansk Industri, Dansk Fjernvarme, Dansk Metal, Danske Rederier og Dansk Offshore bliver nu til CCUS-Alliancen, da Green Power Denmark også indtræder i medlemskredsen. CCUS-alliance–sekretariatet varetages fortsat af tænketanken Axcelfuture.

Alliancens formål er at styrke den danske CCUS-sektors kompetence og konkurrenceevne, så vi skaber forudsætningerne for et nyt dansk erhvervseventyr, samtidig med at vi styrker den grønne omstilling.

– Med Green Power Denmarks indtræden i Alliancen kommer vi rundt om hele værdikæden, og det styrker værdien af alliancens arbejde, siger vicedirektør i DI Anne Højer Simonsen.

–  Vi har alle forudsætninger for at opbygge en stærk industri i Danmark, og når vi for alvor får gang i CO2-fangst, vil der være rigeligt med CO2 både til lagring og til de nye grønne brændsler, som skal bl.a. skal dekarbonisere vores transportsektor, siger Anne Højer Simonsen.

Udvidelsen sker for at styrke samarbejdet på tværs af brancher og organisationer. CCUS-alliancen har cirka 70 medlemmer, der beskæftiger sig med CO2-fangst, CO2-transport, CO2-udnyttelse (enten til Power-to-X eller til non-energy produkter som fx bæredygtig plastik) og CO2-lagring i undergrunden.

CO2-fangst bliver et meget vigtigt industrieventyr for Danmark, som både skal bringe os i mål med 70%-reduktionen og sikre udviklingen af en helt ny branche, der kan levere grønne PtX-brændstoffer.
Kristian Jensen, adm. direktør, Green Power Denmark

Også hos Green Power Denmark er der derfor begejstring for det nye samarbejde.

CO2-fangst bliver et meget vigtigt industrieventyr for Danmark, som både skal bringe os i mål med 70%-reduktionen og sikre udviklingen af en helt ny branche, der kan levere grønne PtX-brændstoffer, siger Kristian Jensen, der er administrerende direktør hos Green Power Denmark, og fortsætter:

– Danmark har spydspidsvirksomheder inden for bl.a. omstillingen af skibsfart til grønne brændstoffer og dermed en unik mulighed for at skabe fremtidig vækst, jobs og indtjening ved at fange og genbruge CO2 til nye brændstoffer.

Skal vi opbygge en sund CCUS-forretning i Danmark er det dog en forudsætning, at der opbygges en effektiv og sammenhængende infrastruktur i form af rør-, skibs- og landtransport. Ellers kan Danmark ikke konkurrere med andre lande, som er langt fremme på området. Det ser vi frem til, at alliancen bidrager til sker snarest muligt, siger Kristian Jensen.

Nyheder direkte i din indbakke?